Iespējams, Tu ļoti rūpīgi esi pārdomājis lēmumu par jauno darbavietu, esi uzmanīgi pētījis uzņēmumu un piedāvāto darba līgumu, kā arī esi apsvēris visus par un pret. Tomēr jaunais darbs sagādā pamatīgu vilšanos.
Nav iespējams būt 100% pārliecinātam par to, ka šis darbs būs tas īstais, pirms esi sācis tajā patiešām strādāt.
Sākums jaunajā darbavietā var būt gan aizraujošs, gan piepildīts ar izaicinājumiem un stresu. Ko darīt, ja pret jauno darbu ir izveidojusies nepatika jau sākumā?

Pagaidi!

Jauns darbs nenoliedzami ir svarīgs dzīves notikums. Jauni kolēģi, jauna darba vide un jauni pienākumi – tas var radīt stresu, it īpaši tad, ja jaunajā darbā esi nokļuvis pēc komfortablas darbavietas vairāku gadu garumā. Ja pirmajās dienās nākas saskarties ar negatīvu kolēģu attieksmi, sakāpinātu atmosfēru un grūtiem darba pienākumiem, var rasties sajūta, ka šis darbs nav Tev un steigšus jāmeklē cits. Tomēr nevajadzētu mest plinti krūmos pie pirmajiem sarežģījumiem. Nogaidi, mēģini iejusties un, iespējams, jaunais darbs tomēr šķitīs lielisks.
Tomēr, ja saproti, ka tā nebūs, tad…

Sastādi sarakstu

Uzskaiti lietas, kas darbā Tevi dara nelaimīgu, kas traucē un kas rada vēlmi aiziet. Mēģini saprast galvenās problēmas un apraksti tās pēc iespējas precīzāk. Kad saraksts pabeigts, rūpīgi to izanalizē. Iespējams, problēma ir tikai viena vai arī gandrīz visas no tām var samērā viegli atrisināt. Padomā vai nepatikas cēloņus Tu vari kā ietekmēt.

Atrodi darbā kaut ko patīkamu

Iespējams, Tavi finansiālie apstākļi nemaz neļauj uzreiz uzteikt darbu un paziņot par aiziešanu. Kamēr lūkojies pēc jaunām karjeras iespējām, mēģini esošajā darbā atrast labās lietas. Koncentrējies uz tām un, iespējams, esošais darbs vairs nešķitīs tik briesmīgs. Šo pozitīvo lietu apzināšanās ļaus ne tikai kādu laiku darbu izturēt, bet arī saprast to, kas Tev patiešām patīk.

Esi profesionāls

Ja jaunais darbs rada stresu un nepatiku, nekļūsti bērnišķīgs un izturies pret to profesionāli. Nevaino citus un turpini pildīt pienākumus pēc labākās sirdsapziņas arī tad, ja jauna darba atrašana prasa laiku. Iespējams, pārrunāt radušos situāciju vari ar vadītāju. Neviens darba devējs nevēlas nelaimīgus darbiniekus. Galu galā, arī viņš ir veltījis laiku un resursus Tevis pieņemšanai darbā, kā rezultātā Tavi iebildumi pret jauno darbavietu var tikt uzklausīti un arī ņemti vērā.

Nebaidies aiziet

Ja jaunais darbs tiešām nav izturams un Tu vēlies kaut varētu atgriezties iepriekšējā darbā, nebaidies spert soli atpakaļ un aprunājies ar savu iepriekšējo darba devēju. Iespējams, Tava pozīcija vēl ir brīva. Tāpat nekaunies parādīt sevi darba tirgū – sāc darboties LinkedIn, kā arī pievieno vai atjauno savu CV. Nebaidies spert soli un uzteikt darbu, bet dari to tad, kad tiešām esi rūpīgi apsvēris šo lēmumu.