Ziemassvētki un Jaunais gads ir laiks, ko pavadīt ģimenes un draugu lokā. Tomēr vienmēr būs kāds, kuram šie svētki ir parastas darba dienas. Saprotam, ka nav viegli strādāt, kad citi atpūšas, tāpēc vēlamies piedāvāt 5 veidus, kā atvieglot strādāšanu svētku dienās.

Esi radošs 
Sāc ar to, ka izdekorē savu darba vietu: uzstādi izrotātu eglīti vai lampiņu virtenes. Ja darba devējs un darba nozare atļauj, ierodies darbā ar Ziemassvētku cepuri galvā vai īsteno svētku sajūtu, iededzot sveces. Tāpat piepildi darba telpu ar Ziemassvētku mūziku. Galvenais - radi savu īpašo svētku noskaņu!

Svētku maltīte darbā
Noteikti ieplāno pusdienas kopā ar kolēģiem, kuri svētkos strādā kopā ar Tevi. Atnesiet mājās gatavotus ēdienus vai pasūtiet īpašu maltīti uz biroju. Pusdienojiet kopā, runājiet par brīvdienu plāniem, dalieties ar idejām par dāvanām tuviniekiem. 

Iepriecini kolēģus 
Lai atmosfēra darbā nebūtu vienmuļa un vairāk atgādinātu svētku laiku, apdāvini kolēģus, kas strādā šajos svētkos kopā ar Tevi. Iepsējams, variet īstenot Secret Santa apdāvināšanu. Tām nav jābūt lielām un dārgām dāvanām. Dāvana var būt arī simboliska un paštaisīta, galvenais ir labais nodoms. 

Ģērbies atbilstoši svētku noskaņai 
Ja Tava darbavietas etiķete atļauj, uzvelc kaut ko Ziemassvētku tematikā – džemperi ar ziemeļbriežiem, rūķu cepuri vai šalli Ziemassvētku krāsās, utml. Tomēr, ja Tavā darbavietā ir noteikta etiķete jeb dress code, iespējams, vari atrast piemērotu kaklasaiti vai zeķes. Šādu ģērbšanās stilu svētku laikā, kopā ar kolēģiem variet pārvērst arī par Ziemassvētku konkursu. 

Nepārdzīvo
Ja Tu joprojām skumsti un pārdzīvo, ka Tev ir jāstrādā svētku laikā, atceries, ka Tev maksā par virsstundām vai dubultu samaksu, kas finansiāli ir ļoti patīkami. Tāpat Tev ir stabils darbs laikā, kad citi ir bez darba un atdotu daudz, lai varētu būt Tavā vietā. Un atceries, ka tūkstošiem cilvēku visā pasaulē strādā šajā laikā un darba diena vai maiņa ilgst vien pāris stundas, tā nav mūžīga.