Ir dienas, kad darāmā ir vairāk nekā spējam paveikt. Tam līdzi nāk arī savas problēmas un izaicinājumi, kas savukārt mūs var ievest stresā un padarīt darba dienu pavisam saspringtu. Lūk, pāris padomi, kas noderēs, lai tiktu galā ar saspringtu darba dienu vai pat nedēļu.

Svaigs gaiss

Izmanto pusdienu pauzi, lai aizdotos tālākās pusdienās vai pastaigā pa parku. Pastaigas svaigā gaisā ļauj kaut uz brīdi atslēgties no darba, kā arī palīdz labāk raisīties domām. Sēdēšana birojā un neizkustēšanās no krēsla nepalīdzēs tikt galā ar darba pienākumiem ātrāk. Toties svaigs gaiss, nelielas kustības un atelpa prātam, gan ļaus pie darbiem ķerties ar jaunu sparu.

Atelpa no citiem

Ja strādā atvērtā tipa birojā, iespējams, Tev nepieciešams laiks un vieta, kur varētu pastrādāt vienatnē. Norezervē kādu brīvu telpu un dodies tur pastrādāt. Var gadīties, ka, strādājot atvērtā tipa birojā, zaudējam produktivitāti un koncentrēšanās spējas. Ja jūti, ka darbu izpildi apgrūtina apkārtējie trokšņi un kolēģi, iespējams, atsevišķa telpa, kaut uz pāris stundām, palīdzēs savākties un izpildīt nepieciešamos uzdevumus.

Tehnoloģijām NĒ!

Atslēdzies! Paņem kafijas pauzi, nesēdi pie datora un noliec malā telefonu. Ziņojumi sociālajos medijos, e-pasta vēstules un dažādi zvani rada mūsos saspringumu. Nekas nenotiks, ja 15 minūtes tā vietā palasīsi avīzi vai parunāsies ar kolēģiem (ne par darbu). Arī darba gaitā, noder sociālo mediju ziņojumu izslēgšana. 

Produktivitāte

Daži cilvēki ir produktīvāki rīta stundās, savukārt citiem darbi labāk sokas pēc pusdienām. Ja darāmā ir daudz, svarīgi ir saprast, kurā diennakts laikā Tu vari paveikt visvairāk. Ja tas ir rīts – tad labāk darbā ierodies agrāk, bet, ja dienas otrā puse, tad parunā ar vadītāju un centies vienoties, ka darbā ieradīsies vēlāk, bet pastrādāsi ilgāk. Daudzus no mums ietekmē apkārtējā vide. Saproti, vai darbu veikšanai labāk palīdz darbs no mājām, atsevišķa telpa, vai došanās strādāt kādā kafejnīcā. Esot produktīviem, samazinās arī stress.

Galvenais – saudzē sevi!

Tas ir normāli, ja kādreiz var nākties pastrādāt virsstundas, bet tas nav normāli, ja tas atkārtojas no nedēļas uz nedēļu. Vairāk darba stundu nenozīmē vairāk produktivitātes. Jūtot, ka stress jau ir neatņemama Tava darba sastāvdaļa, tad vajadzētu padomā par sevi un izvērtēt prioritātes. Stress darbā bojā gan veselību, gan personīgo dzīvi.