Daudzi no mums nevar sagaidīt to brīdi, kad sēdīsies mašīnā un varēs nospiest gāzes pedāli. Daļai no mums automašīnas vadīšana ir arī mīļš hobijs. Lieliski, ja mīlestību pret braukšanu var pārvērst naudā jeb darīt darbu, kur lielākā daļa no darbalaika ir jāpavada pie stūres. Esam uzskaitījuši pāris profesijas, kurās automašīnas vadīšana ir neatņemama sastāvdaļa.

Kurjers

Kurjera darbs viennozīmīgi ir dinamisks un atbildīgs. Darbā var apvienot gan savu mīlestību pret braukšanu, gan iepazīt jaunus cilvēkus. Kurjeri tiek novērtēti gan ēdienu piegādes jomā, gan pasta pakalpojumu, gan tirdzniecības nodrošināšanā. 
Vairāk par piedāvātajām kurjera vakancēm, uzzini šeit!

Pārdošanas/tirdzniecības menedžeris

Pārdošanas darbs reģionos, darbs tirdzniecībā vai, piemēram, pārdošanas menedžera amats autosalonā, nereti nodrošina to, ka Tev daļa sava darba laika jāpavada aiz auto stūres. Bieži vien Tirdzniecības menedžera darbs sniedz iespēju izbraukāt pat Latvijas tālākos nostūrus, kā arī ļauj pašam plānot savu darbalaiku. Jāņem tikai vērā, ka daļā amatu automašīnu nodrošina pats uzņēmums, daļā aicina izmantot savu personīgo auto.

Automehāniķis

Ja mīli atrasties ne tikai pie auto stūres, bet arī saproti, kas lācītim vēderā un nebaidies sasmērēt rokas, tad automehāniķa darbs var būt Tavs sapņu piepildījums. Šis darbs prasa izprast automašīnas no A-Z. 
Vairāk par pieejamajām automehāniķa vakancēm, var uzzināt šeit.

Braukšanas instruktors

Darbs, kas prasa nepārtrauktu pilnveidošanas, zināšanu uzlabošanu un lielu stresa noturību. Liela daļa darba dienas jāpavada automašīnas priekšējā sēdeklī blakus apmācāmajam, tāpēc instruktoram ir jābūt arī komunikablam un pacietīgam. Gandarījuma sajūta par katru, kurš braukšanas eksāmenu nokārtojis ar pirmo reizi, noteikti ir tā vērta, lai apdomātu izvēli par labu šai profesijai.

Tālbraucējs

Nav noslēpums, ka tālbraucējiem daudz stundas jāpavada gan ceļā, gan ārpus savas valsts robežām. Kādam tas šķiet kā pluss, kādam kā mīnuss. Papildus tam darbs ir labi apmaksāts, kā arī sniedz iespēju iepazīt jaunus cilvēkus un redzēt citas valstis. Ja Tev jau ir nepieciešamās kategorijas autovadītāja apliecība vai arī apņemšanās to iegūt, tad ieskaties šobrīd aktuālajās autovadītāju vakancēs