Saprotam, ka darba intervijas mēdz būs diezgan satraucošas. Uztraukums, bailes no darba devēja jautājumiem un arī bailes no izgāšanās - tās ir lietas, kas mūsos rada trauksmi un stresu, kas savukārt var rezultēties neveiksmīgā darba intervijā. Kā maiznāt stresu pirms tik svarīgā notikuma?

Izmēģini interviju domās

Vairums karjeras ekspertu iesaka pirms intervijas izmēģināt iespējamos jautājumus un sagatavot uz tiem atbildes. Papildu tam vari arī iztēloties intervijas norisi savās domās.
Aizver acis un iedomājies intervijas sākumu. Redzi sevi mierīgu un sagatavotu. Centies iedomāties, ka pārliecinoši atbildi uz jautājumiem un intervijas noslēgums ir Tev veiksmīgs. Šāda iedomāta pieredze palīdzēs gūt pārliecību par sevi un notiekti mazinās arī stresu. 

Uzmundrinoša mūzika

Dodoties uz darba interviju, noteikti paķer līdzi mūzikas austiņas un klausies sava iemīļotākā žanra mūziku. Iespējams, Tev ir īpašs skaņdarbu saraksts, kas Tevi uzmundrina un motivē. Atbilstošai mūzikai vajadzētu Tevi nomierināt, sniegt nelielu tonusu un atbrīvot. Pozitīvās emocijas, ko gūstam klausoties savus iecienītākos skaņdarbus, noteikti palīdzēs justies brīvākām, ienākot pārrunu telpā. 

Sagatavojies

Brīdī, kad saņem uzaicinājumu uz darba interviju, centies maksimāli daudz uzzināt par konkrēto darba devēju un amatu. Tāpat sagatavo sevi - pārdomā iespējamās atbildes uz jautājumiem un esi gatavs izcelt savas prasmes. Gatavojoties intervijai, vairāk iepazīstam uzņēmumu, kā arī nereti gūstam pārliecību par sevi. 

Skaties smieklīgus video

Nav daudz brīžu, kad smieklīgu kaķu video skatīšanās būtu lietderīga. Tomēr brīdis pirms intervijas, noteikti varētu būt starp tiem. Smieklīgu video skatīšanās pirms satraucoša notikuma uzlabo garastāvokli un samazina stresa hormonus organismā. 

Iedomājies sliktāko scenāriju

Iespējams, tas izklausās pilnīgi aplami un, Tavuprāt, radītu vēl vairāk stresa. Tomēr savu baiļu apzināšanās un sliktāko notikumu iedomāšanās ļauj mums sajusties mazliet labāk, jo sliktāko jau esam iztēlojušies. Iespējams, tas palīdzēs arī rast atbildi uz tiem jautājumiem un scenārijiem, kas Tevi biedē visvairāk. Rodot atbildi uz satraucošajiem jautājumiem, kļūstam mierīgāki un nosvērtāki.