Darba tirgū ir arī vakances, uz kurām nav pārāk liels konkurss, jo īsti neviens nevēlas pieteikties. Iemesli tam var būt gan uzņēmuma reputācija, darba vides problēmas, zemais atalgojums vai nozare, kuru darba devējs pārstāv. Tomēr kāpēc izmantot iespēju un pieteikties uz pozīciju, ko nevar dēvēt par iekārojamu?

Izaugsmes iespējas
Parasti šīs neiekārojamās vakances ir saistītas ar izaicinājumiem, bīstamām situācijām, sabiedrības kritiku vai, piemēram, milzīgu darba slodzi. Taču tieši šīs lietas nereti ļaut apgūt ko jaunu, liek izkāpt no komforta zonas un māca tikt galā ar lielu emocionālo spriedzi, kas savukārt mūs padara par pieredzējušiem un rūdītiem darbiniekiem nākotnē.

Atalgojums
Ja zini, ka piedāvātais amats nav visai kārdinošs ne tikai Tev, bet arī citiem, tad darba devējam vajadzētu būt gatavam nodrošināt arī atbilstošu (vai pat lielāku) atalgojumu. Īpaši to var attiecināt uz uzņēmumiem, kuru darbības nozare ir morāli sabiedrībai nepieņemama, līdz ar to uzņēmumam ir jābūt gatavam arī maksāt vairāk, lai pievilinātu kandidātus.

Sevis pierādīšana
Būsim godīgi – daļai no mums ir vēlme sev pierādīt, ka varam vairāk un labāk nekā citi. Pieņemot darbu, ko nevēlas darīt citi, apliecinām sev, ka spējam tikt ar to galā un izaicinājumi nav šķērslis. Tāpat Tavus pūliņus var atzinīgi novērtēt priekšnieks, kurš, visticamāk, ļoti labi saprot, ka Tavs darbs nav nekāda medus maize.

Iespējas nākotnē
Ja Tev ir konkrēts mērķis attiecībā uz savu karjeru, iespējams, jaunais darbs ir posms, kas Tev pie kārotā mērķa nākotnē ļaus tikt. Pirms pieņemt piedāvājumu, apdomā, kā Tavā karjeras attīstībā tas var palīdzēt, kādas izaugsmes iespējas sniegt un kādas izredzes darba tirgū Tev būs pēc darbavietas maiņas. Ja saredzi potenciālu, ko jaunais amats var sniegt, apdomā iespēju par tā pieņemšanu.