Darba meklēšanas process patiešām var būt nogurdinošs. Brīdī, kad telefons klusē, e-pastā nav jaunu ziņu un uzaicinājumi uz darba interviju neseko, ir viegli zaudēt motivāciju. Lai darba meklēšanas procesu padarītu veiksmīgāku, aicinām ņemt vērā pāris padomu.

Nospraud mērķi!

Atvēli laiku, lai uz papīra uzliktu galvenos mērķus saistībā ar darba meklēšanu. Mērķi var būt lielāki un mazāki, bet galvenais, lai tie ir izpildāmi, reāli un sasniedzami. Piemēram, nosaki, cik stundas nedēļā veltīsi darba meklēšanai, cik CV izsūtīsi līdz konrkētam datumam. Mērķu uzlikšana uz papīra palīdz vairāk piedomāt pie tā, ko tiešām vēlies atrast un ko esi gatavs darīt, lai atrastu jaunu darbu. 

Pārskati savas prasības!

Ja ilgstoši jau meklē darbu, noteikti pārskati savas vēlmes attiecībā uz darbu. Apzinies savas stiprās puses, saproti, ko vari uzlabot, kā arī novērtē sevi kritiski. Tāpat padomā par vēlamo atalgojumu. Izpēti darba tirgu, noskaidro vidējo atalgojumu nozarē vai konkrētajā amatā. Ņem vērā, ka prasībām ir jābūt samērīgām un atbilstošām darba tirgum un Tavai pieredzei.

Maini pieeju!

Kad Tava motivācija ir zema, jāsaprot, ka kaut kas ir jāmaina. Noteikti aplūko savu CV un rakstītās motivācijas vēstules un palūdz tās kādam novērtēt, jo, iespējams, ka kaut kādu iemeslu dēļ Tavs CV un motivācijas vēstule neuzrunā potenciālo darba devēju. Izanalizē arī to, kādus kanālus un resursus izmanto darba meklēšanai, jo, piemēram, ja līdz šim darbu meklēji ar draugu starpniecību vai karjeras portālos, tad varbūt vari pamēģini meklēt darba piedāvājumus arī sociālajos medijos. 
Ir svarīgi ik pa laikam pamainīt pieeju, jo citādi var viegli ieslīgt rutīnā, kas savukārt var novest pie neefektīva darba meklēšanas procesa. 

Paņem brīvdienu!

No malas varētu likties, ka statuss “bezdarbnieks” iet kopsolī ar frāzi “nedarīt neko”, tomēr bieži vien tas ir maldīgs priekšstats. Ja darba ņēmējs patiesi vēlas atrast darbu, tad ar darba meklēšanu saistītas aktivitātes būtu jāveic gandrīz katru dienu. Tas bieži vien veicina nogurumu un neticību sev un savām spējām, kā rezultātā darba meklētājs koncentrējas uz jebkāda darba atrašanu, nevis turpina meklēt sev atbilstošāko.
Pāris brīvu dienu no darba meklēšanas, nāks tikai par labu, jo ļaus restartēties un sakopot domas.