Ir daži jautājumi, kurus darba devēji bieži izvēlas uzdot darba intervijā. Viens no tiem  – kāpēc Tu vēlētos šeit strādāt? Lai gan šis ir šķietami vienkāršs jautājums, ne vienmēr ir viegli rast un sniegt pārdomātu atbildi uz to.

Darba devēja galvenais uzdevums ir noskaidrot to, vai Tu esi tas atbilstošākais kandidāts, kuru pieņemt darbā. Pastāstot to, kāda  ir Tava motivācija strādāt konkrētajā uzņēmumā, parādīsi darba devējam cik daudz zini par uzņēmumu un nozari, kurā tas darbojas, vai patiešām esi ieinteresēts šajā pozīcijā un būsi ieinteresēts arī ilgtermiņā.

 

Lai sagatavotu pārdomātu un pārliecinošu atbildi uz jautājumu “Kāpēc vēlies šeit strādāt?”, ņem vērā sekojošo…

 

  • Izrādi interesi par uzņēmumu

Darba devējs grib būt pārliecināts, ka patiešām zini, kur vēlies strādāt – esi informēts par uzņēmuma darbības virzienu, nozari, kuru tas pārstāv, kā arī piedāvātajiem produktiem vai pakalpojumiem. Ja pastāstīsi, kāpēc vēlies kļūt par daļu no konkrētā uzņēmuma, sniegsi potenciālajam darba devējam pārliecību, ka patiešām vēlies būt daļa no komandas.

 

  • Pastāsti, kāpēc Tev patiktu konkrētais darbs

Visiem zināms, ka mēs mēdzam strādāt produktīvāk, ja mums patiešām patīk tas, ko darām. Tāpēc Tavs uzdevums ir pastāstīt intervētājam, kāpēc Tev patiktu darbs konkrētajā amata pozīcijā. Tas parādīs, ka esi patiešām ieinteresēts un jau spēj iedomāties sevi darām nepieciešamos darba uzdevumus.

 

  • Uzsver to, kāds būtu Tavs devums

Tavam potenciālajam darba devējam noteikti ir svarīgi arī tas, kāds varētu būt Tavs devums uzņēmumā, ja tiks pieņemts lēmums pieņemt Tevi darbā. Un tas attiecas gan uz tuvāku, gan tālāku nākotni. Tāpēc noteikti ir svarīgi pastāstīt, kā Tavas zināšanas, prasmes un pieredze, būs vērtīga ne tikai konkrētā amata pienākumu veikšanā, bet arī uzņēmumā kopumā.