Visbiežāk CV sagatavošanai vai arī atjaunošanai, mēs mēdzam pievērst lielāku uzmanību tad, kad esam uzsākuši jauna darba meklējumus. Taču arī tad, ja šobrīd jaunākos darba sludinājumus bieži neaplūko, reizi pa reizei ir vērts atjaunot savu CV. Kāpēc un kādos gadījumos būtu nepieciešams pārskatīt savu CV, noskaidrosi šajā rakstā.

Savu CV būtu ieteicams atjaunot laiku pa laikam, pat tad, ja jaunu darbu aktīvi nemeklē. Ja regulāri papildināsi CV, savā ziņā ietaupīsi laiku. Jo brīdī, kad Tev tiešām tas būs nepieciešams, CV būs jau praktiski gatavs, un Tu varēsi to nekavējoties nosūtīt. Turpinājumā apskatīsim galvenos iemeslus, kas varētu Tevi pamudināt atjaunot CV.

  •  Jauna darba meklējumi

Šis nepārprotami ir pirmais un svarīgākais iemesls, kas Tevi pamudinās sagatavot vai pārskatīt savu CV. Ja esi to veidojis ilgāku laiku atpakaļ, tad noteikti ir nepieciešams to atjaunot. Iespējams, laika gaitā ir kaut kas mainījies, un Tavā CV nemaz nav iekļautas svarīgas lietas. Vai tieši otrādāk – Tavā CV ir atrodama novecojusi informācija. Izpēti, kādas prasības ir norādītas tajos darba sludinājumos, kas Tevi interesē. Noteikti pārliecinies, ka nepieciešamās zināšanas un prasmes ir iekļautas CV, ja tās atbilst un raksturo Tevi.

  • Paaugstinājums vai amata maiņa

Brīžos, kad esi saņēmis paaugstinājumu vai mainījis amatu, nav vērts ilgi gaidīt ar sava CV atjaunošanu. Papildini CV ar šo jaunāko informāciju, lai vēlāk to neaizmirstu izdarīt. Tāpat norādi ne tikai jauno amata nosaukumu, bet arī iemeslus, kāpēc ir notikusi šī amata maiņa. Ja šādus faktus iekļausi savā CV, tas var noderēt Tavā turpmākajā karjeras attīstībā.

  • Dalība nozīmīgos projektos

Tāpat, kā iepriekš minētajā gadījumā par saņemto paaugstinājumu vai amata maiņu, arī brīdī, kad esi pabeidzis dalību kādā lielākā projektā,  ir vērts atcerēties par sava CV papildināšanu. Varbūt Tu esi guvis lielus panākumus un, piemēram, esi ieviesis tirgū jaunu produktu vai saorganizējis vērienīgu pasākumu. Ja tā, tad noteikti iekļauj šo sasniegumu CV. Iespējams, ka tieši informācija par šiem profesionālajiem sasniegumiem, var kļūt par iemeslu tam, kāpēc potenciālais darba devējs dos priekšroku Tev, nevis citiem kandidātiem.

  • Iegūtas jaunas zināšanas un prasmes

Tavas zināšanas un prasmes, protams, ir viena no svarīgākajām lietām, kas jānorāda CV. Šī informācija darba devējam sniedz iespaidu par to, cik piemērots Tu varētu būt vakantajai amata pozīcijai. Ja laika gaitā esi iemācījies ko jaunu – apguvis jaunu valodu, izgājis specializētus kursus un ieguvis sertifikātu, kas to apliecina, tad noteikti pastāsti par to savā CV. Tiklīdz esi ieguvis šīs jaunās zināšanas, papildini savu CV ar šo informāciju, lai vajadzības gadījumā tas būtu jau gatavs.