Ļoti iespējams, ka šobrīd esi darba attiecībās un pēc jauna darba nemaz nelūkojies. Līdz ar to sava CV atjaunošana nav Tavu darāmo uzdevumu sarakstā.

Tomēr Tu nekad nevari zināt, vai nepienāks brīdis, kad jāmeklē jauns darbs vai uzradīsies labs darba piedāvājums, kuram pieteikuma termiņš ir īss. Kādos gadījumos nepieciešams atjaunot savu CV?

Kad uzsāc jaunu darbu

Nav noslēpums, ka CV atspoguļo Tavu darba pieredzi. Bet tad, kad esi tikko ienācis darba tirgū, iespējams, Tev nemaz nav ko tajā rakstīt. Pat, ja līdz šim neesi nekur strādājis, tad CV vari ievietot informāciju par ārpusskolas nodarbībām un interesēm. Norādi savas stiprās puses un pastāsti par izaicinājumiem, ar kuriem ir nācies saskarties, un kas var noderēt jaunajā darbā. Šādu CV darba devējs noteikti novērtēs vairāk nekā nekādu CV.

Saņemot paaugstinājumu

Izmanto iespēju uzreiz, lai papildinātu savu CV ar jauno paaugstinājumu. Pēc laika tas var aizmirsties. Tomēr neaprobežojies tikai ar amata nosaukuma ierakstīšanu. Pievieno arī informāciju, kāpēc paaugstinājums tika saņemts.

Pēc nozīmīgiem projektiem

Vai noslēdzi lielu darījumu? Attīstīji tirgū jaunu produktu? Vai varbūt nodevi pēdējo atskaiti par patiešām vērienīgu pasākumu? Pārliecinies, ka pēc katra lielā projekta Tu papildini savu CV ar informāciju par to. Pievieno skaitļus vai atsauksmes, ja nepieciešams. Nereti tieši šādi projekti un notikumi var likt nākamajam darba devējam izvēlēties par labu Tev.

Kad saņemts uzteikums

Viena lieta ir atlaišana par nekvalitatīvu darbu (kas nozīmē, ka ir jādara kas vairāk par CV atjaunošanu), bet pavisam cita – štatu samazināšana vai uzņēmuma bankrots. Daudzi šādos gadījumos mēģina slēpt faktu, ka ir palikuši bez darba. Tomēr, lai pēc iespējas ātrāk tiktu atpakaļ darba tirgū, ir jāizveido darba meklēšanas stratēģija, kas ietver arī sava CV pilnveidošanu. Ja jūti, ka darbu tik ātri neizdosies atrast, uzņemies, piemēram, kādu brīvprātīgo darbu vai koordinatora amatu. Tas ļaus ne tikai papildināt savu CV, bet, ļoti iespējams, arī iegūt jaunus kontaktus, kas noderēs darba atrašanā.

Kad iegūtas jaunas prasmes

Vai tas būtu kāds jauns sertifikāts, apgūta jauna valoda vai iegūta akreditācija – jaunas prasmes uzlabo Tava CV vērtību. Reizi ceturksnī vai pusgadā, atskaties uz jaunapgūto un ievieto šo informāciju savā CV.

Avots: monster.com