Dažreiz varam tikt pārsteigti nesagatavoti – piemēram, saņemot darba piedāvājumu situācijā, kad jau esam darba attiecībās un jaunu darbavietu aktīvi neesam meklējuši. Kā tādā gadījumā rīkoties? To noskaidrosim turpinājumā.

 

  • Godīgi atbildi uz jautājumu – kā es jūtos pašreizējā darbavietā?

Godīga atbilde uz to, kā Tu jūties savā pašreizējā darbavietā, ir pats svarīgākais rādītājs, lai saprastu, kā rīkoties tālāk. Ja savā esošajā darbā jūties labi, joprojām apgūsti ko jaunu un redzi sev arī nākotnes izaugsmes iespējas, tad, iespējams, vēl nav pienācis laiks pārmaiņām. Taču, ja Tev šķiet, ka Tu jau labu laiku profesionālā ziņā neiegūsti neko jaunu, un jaunas darba iespējas rada Tevī lielu interesi, tad gan ir skaidrs – ir nepieciešams noskaidrot ko vairāk par šo jauno darba piedāvājumu.

 

  • Noskaidro – kādas bonusus piedāvā potenciālā darbavieta?

Ja esi nonācis pie secinājuma, ka, iespējams, patiešām ir pienācis laiks pārmaiņām, neaizmirsti apsvērt arī to, kādas priekšrocības potenciālais darba devējs var Tev piedāvāt. Padomā, kādus bonusus saņem esošajā darbavietā, un kas ir ietverts jaunajā darba piedāvājumā. Dažādiem bonusiem un priekšrocībām ir ļoti liela loma. Iespējams, Tavi esošie bonusi ir tik pievilcīgi, ka domas par darbavietas maiņu var kļūt mazāk aktuālas.

 

  • Izpēti – vai konkrētā darbavieta garantē stabilitāti?

Jauns darba piedāvājums var būt aizraujošs notikums, un, iespējams, Tev tiešām ir nepieciešamas pārmaiņas. Taču atceries, darba tirgus mēdz būt mainīgs. Tāpēc pirms pieņem nozīmīgus lēmumus, izpēti informāciju, kas pieejama par Tavu potenciālo darbavietu. Ir svarīgi noskaidrot, vai amats jaunā uzņēmumā garantē Tev stabilitāti arī nākotnē. Mainīt savu esošo darbu stabilā uzņēmumā pret darbavietu, par kuras stabilitāti neesi pārliecināts, nav tā labākā doma. 

 

  • Apdomā – vai tiešām ir īstais laiks pārmaiņām?

Ja esi saņēmis jaunu darba piedāvājumu, ir nepieciešams apdomāt ne tikai savas profesionālās izaugsmes iespējas, bet arī to, kādi ir Tavi plāni ārpus darba. Ja esi plānojis realizēt kādus nozīmīgus notikumus, kas nav saistīti ar darbu, tad ir jāsaprot, kā jauna darba uzsākšana, var to ietekmēt. Galvenais ir būt pārliecinātam par to, ka jauns darbs, nepārņems visu Tavu dzīvi, un tā būs pozitīva pārmaiņa, kurai esi gatavs.