Neatbilstoša darba pieredze 

Jā, iespējams, vidusskolas laikā Tu biji labākais barista kādā kafejnīcā, bet, ja vien arī turpmāk Tu neplāno meklēt darbu šajā jomā, ir laiks izsvītrot šo amatu no sava CV. 
Neiekļauj konkrētajam gadījumam neatbilstošu darba pieredzi, tā vietā uzsver to, kas patiešām demonstrē Tavas stiprās puses un papildu prasmes. Nelielas pieredzes gadījumā labāk koncentrējies uz iegūto izglītību un prakses vietām. 

Personīgā informācija 

Savā CV neiekļauj informāciju par ģimenes stāvokli, reliģisko vai politisko pārliecību un citu personīgu informāciju. Mūsdienās potenciālajam darba devējam nav nekādu tiesību šo informāciju prasīt, tāpēc arī nav vajadzības to pievienot. Tavam CV ir jāparāda tikai ar Tavu profesionālo dzīvi saistīta informācija. 

Mānīšanās

Nav nozīmes, cik lielā mērogā tiek melots. Norādīt savā CV nekorektu informāciju par iegūto izglītību un darba pieredzi būtu ārkārtīgi nepareizi. Ja darba devējs metīs aizdomu ēnu uz Tevis rakstīto, visdrīzāk meli ātrāk vai vēlāk nāks gaismā. Tāpat nereti piepušķotas prasmes atklājas darba procesā vai jau intervijas laikā. 

Neprofesionāls izskats

Ja vēlies dizainiski nostrādātu CV, bet ar dizaina rīkiem un programmām esi uz Jūs, labāk palūdz palīdzību kādam profesionālim vai izmanto jau pieejamos CV paraugus. Tāpat pievērs uzmanību fontiem un izkārtojumam. Pieturies pie klasiskām vērtībām, jo CV ir jābūt viegli uztveramam. Darba devējs meklē faktus un cenšas atrast iemeslus, kas ļautu Tevi uzaicināt uz interviju. Nepārspīlē ar teksta garumu, bet tā vietā veido strukturētu un viegli pārskatāmu CV. Vairāk par sevi varēsi pastāstīt darba intervijā. 

Gramatikas kļūdas 

Pirms nosūti savu CV, noteikti rūpīgi pārbaudi uzrakstīto vai nepieciešamības gadījumā to iedot pārlasīšanai draugam vai ģimenes loceklim. Atceries, ka pareiza rakstu valoda liecina ne tikai par valodas prasmēm, bet arī par Tavu attieksmi. Interpunkcijas un ortogrāfijas kļūdas Tavā CV var likt Tevi apšaubīt kā profesionāli.