Brīdī, kad esi nolēmis meklēt jaunu darbu, un varbūt arī jau atradis vakanci, uz kuru vēlies pieteikties, galvenais uzdevums ir CV un motivācijas vēstules sagatavošana. Ja darba devējs būs nolēmis, ka Tu varētu būt piemērots kandidāts konkrētajam amatam, var sekot arī uzaicinājums uz darba interviju. Taču reizēm pat ļoti labs CV un veiksmīgi aizvadīta darba intervija nenozīmē to, ka iegūsi kāroto pozīciju. Brīžos, kad darba devējs nav līdz galam pārliecināts par Tavu atbilstību amatam, vai viņam nepieciešams izšķirties starp diviem līdzvērtīgiem kandidātiem, nozīmīgu lomu gala lēmuma pieņemšanā ieņem atsauksmes no iepriekšējās darbavietas.

 

Kāpēc nepieciešamas atsauksmes?

Pirmkārt, atsauksmes ļauj potenciālajam darba devējam pārliecināties, vai tiešām Tava CV saturs un darba intervijā teiktais atbilst patiesībai. Tādā veidā darba devējs var būt drošs par Tavām prasmēm, iepriekšējo darba pieredzi un to, ka spēsi tikt galā ar saviem pienākumiem.

Otrkārt, atsauksmes ļauj noskaidrot ko vairāk par Tavu personību un rakstura iezīmēm. Šāda informācija noder, lai saprastu, vai spēsi iekļauties kolektīvā un uzņēmumā kopumā.

Treškārt, atsauksmes palīdz atklāt Tavas stiprās un vājās puses. Ļoti iespējams, ka šo jau būsi pastāstījis potenciālajam darba devējam intervijas laikā. Taču iepriekšējās darbavietas vērtējums var sniegt objektīvāku skatījumu par Tavām profesionālajām īpašībām.

 

Kā rīkoties, ja vajadzīgas atsauksmes?

Ne visi darba devēji jautā pēc atsauksmēm, tāpēc šāda veida informācija CV nav jānorāda obligāti. Taču gadījumā, kad intervētājs vēlas saņemt atsauksmes no iepriekšējās darbavietas, atceries sekojošo:

  • Izvēlies atbilstošus cilvēkus. Vislabāk atsauksmes par sevi jautāt vienam vai vairākiem cilvēkiem, ar kuriem iepriekš esi ikdienā ciešāk sadarbojies. Tas var būt kāds kolēģis, ar kuru kopā esi veicis ikdienas pienākumus, vai arī Tavs bijušais vadītājs. Ja norādīsi vairākus cilvēkus, kas ieņem dažādus amatus, tas var palīdzēt aptvert Tavu profesionālo sniegumu no dažādiem skatpunktiem. Un potenciālais darba devējs varēs iegūt plašāku priekšstatu par Tavām spējām.
  • Vispirms noskaidro, vai izvēlētais cilvēks piekrīt sniegt atsauksmi. Ja Tev nepieciešamas atsauksmes, pirmais, ko izdari – pajautā, vai cilvēks, kuru esi izraudzījies atsauksmes sniegšanai, tam piekrīt. Iespējams, ka viņš nemaz negribēs to darīt. Ja potenciālajam darba devējam nodosi konkrētā cilvēka kontaktinformāciju bez iepriekšēja brīdinājuma, Tu pārsteigsi viņu nesagatavotu un nostādīsi neērtā situācijā. 
  • Pabrīdini izvēlēto cilvēku par gaidāmo saziņu. Tiklīdz esi nodevis atsauksmes sniedzēja kontaktinformāciju savam potenciālajam darba devējam, noteikti informē viņu par to. Šādā veidā cilvēks, kurš sniegs atsauksmi par Tevi, varēs pienācīgi sagatavoties sarunai – atsaukt atmiņā jūsu kopīgo sadarbību, lai varētu labāk dalīties ar nepieciešamo informāciju.
  • Noteikti pasaki paldies. Atceries, ka cilvēks, kurš ir piekritis sniegt atsauksmi, īstenībā ir piekritis Tev palīdzēt. Viņš ir izvēlējies atvēlēt brīdi sava laika, lai palīdzētu Tev virzīties uz jauna darba iegūšanu. Tāpēc noteikti pasaki viņam paldies!

 

Ko darīt, ja nav iepriekšējās darba pieredzes?

Ja Tev nav darba devēja, kurš varētu sniegt savu novērtējumu par Tavu darbu un prasmēm, ir jāatrod cits veids, kā šīs atsauksmes saņemt. Ja esi students vai tikko pabeidzis augstskolu, vari norādīt kādu no saviem pasniedzējiem, kā atsauksmes sniedzēju, kurš var dalīties ar Tavu raksturojumu. Ja iepriekš esi veicis brīvprātīgo darbu, iesaistījies kādā projektā vai organizācijas darbā, derēs arī atsauksmes no cilvēkiem, kas ir bijuši atbildīgi par projektu virzību.