Ja esi saņēmis darba piedāvājumu, uzreiz nesteidzies parakstīt darba līgumu. Ir ļoti svarīgi visu kārtīgi apdomāt un noskaidrot atbildes uz vēl, iespējams, neatbildētiem jautājumiem. Kas jānoskaidro pirms darba līguma parakstīšanas, lai pieņemtu pārdomātu lēmumu? Par to uzzināsi turpinājumā!

 

Visticamāk, atlases procesa gaitā visu svarīgāko informāciju gan par amatu, gan uzņēmumu kopumā būsi noskaidrojis. Taču pirms   darba līguma parakstīšanas noteikti vēlreiz pievērs uzmanību šīm lietām: 

 

  • Kāds ir Tavs amata nosaukums un pienākumi?

Vispirms pievērs uzmanību tam, vai līgumā minētais amata nosaukums atbilst tam, uz ko pieteicies. Tam būtu jābūt korektam un saprotamam, kā arī jāatbilst Taviem darba pienākumiem. Savukārt darba pienākumiem jābūt pēc iespējas precīzāk noformulētiem, jo tas var ļaut izvairīties no neskaidrībām nākotnē, ja nu kāds no Tevis pēkšņi vēlēsies sagaidīt lietas, par kurām nemaz neesi atbildīgs.

 

  • Kāds ir minētais atalgojums un citi labumi?

Pārliecinies, ka darba līgumā norādītais atalgojums ir tāds, kāds tika apspriests darba interviju laikā. Tāpat pārbaudi, vai līgumā ir minēts punkts par bonusu jeb mainīgo daļu, ja iepriekš ar darba devēju esat par to vienojušies. Ja darba devējs piedāvā arī kādus citus labumus, piemēram, apmaksātu mobilā telefona rēķinu vai veselības apdrošināšanu, tam jābūt norādītam darba līgumā.

 

  • Kāds būs Tavs darba laiks?

Visticamāk, tas, vai Tavs nākamais darbs būs pilnas vai nepilnas slodzes darbs, Tev jau ir skaidrs. Taču neaizmirsti noskaidrot, vai, piemēram, virsstundas vai darbs nedēļas nogalēs ir ierasta lieta. Ja tā, tad ir svarīgi saprast to, vai Tev tas ir pieņemami, un vai šīs virsstundas tiek apmaksātas. Tāpat noskaidro arī jautājumus, kas saistīti ar atvaļinājumu un darba organizēšanu Tavas prombūtnes laikā.

 

  • Kādi ir iespējamie ierobežojumi?

Pirms paraksti darba līgumu, ir vērts arī noskaidrot, kādi būtu ierobežojumi gadījumā, ja Tu izlemtu pārtraukt darba attiecības. Ļoti bieži darba devēji līgumā iekļauj punktu, kas saistīts ar pāriešanu pie konkurentiem. Tas nozīmē, ka kādu noteiktu laiku periodu, Tu nevarētu uzsākt darbu uzņēmumā, kas ir tiešais konkurents Tavai iepriekšējai darbavietai. Pārliecinies, ka šie minētie ierobežojumi ir saprātīgi un kopumā pārlieku neierobežo Tavas nākotnes karjeras iespējas.