5. martā svinīgā ceremonijā tika sveikti un apbalvoti aptaujas “TOP darba devējs 2019” uzvarētāji – aizvadītā gada Latvijā populārākās un iekārojamākās darbavietas, kurās darba ņēmēji visvairāk vēlētos strādāt. Lai arī aptaujas balsojumā starp darba devējiem bija sīva cīņa vietu sadalījumā, tikai divi uzņēmumi labāko darba devēju TOP 50 sarakstā savu pozīciju saglabājuši.

Labākā un populārākā darba devēja titulu TOP darba devējs 2019 jeb darba devējs, kurš pirmais nāk prātā kā labākā darbavieta, otro gadu pēc kārtas ieguva AS “Swedbank”.  Toties tituls Gada izaugsme 2019 tika piešķirts telekomunikāciju pakalpojumu uzņēmumam SIA ”BITE Latvija”, labāko darba devēju sarakstā pavirzoties par visvairāk vietām uz augšu, 32 vietas augstāk salīdzinoši ar pagājušā gada rezultātiem. Savukārt tituls par valsts pārvaldē iekārojamāko darbavietu jau otro gadu pēc kārtas netika pasniegts, jo neviens no valsts pārvaldes uzņēmumiem neiekļuva starp 50 visaugstāk novērtētākajiem un populārākajiem darba devējiem.

“Aptaujas rezultāti aizvien vairāk apstiprina to, ka uzņēmumi ar spēcīgu organizācijas kultūru, kas domā un strādā pie sava darba devēja tēla un reputācijas pozitīvas pieredzes nodrošināšanai gan esošajiem, gan potenciālajiem darbiniekiem, likumsakarīgi ierindojas saraksta augšdaļā. Uzņēmumi aizvien biežāk pievērš uzmanību arī ilgtspējīgai attīstībai, pielāgojot atbilstoši savus uzņēmuma procesus, produktus un lēmumus, lai veicinātu visu iesaistīto pušu izaugsmi. Darbinieki vēlas strādāt pie tādiem darba devējiem, kas ne tikai nodrošina labus darba nosacījumus, bet arī tādu darba vidi, kas ļauj attīstīties un sniedz vienlīdzīgas iespējas ikvienam jēgpilna darba veikšanai,” stāsta “CV-Online Latvia” vadītājs Aivis Brodiņš.

Nosakot iekārotākās darbavietas biznesa sektoros, laureātu saraksts ir šāds:
TOP darba devējs 2019 FINANŠU sektorā – AS “Swedbank”
TOP darba devējs 2019 TRANSPORTA un LOĢISTIKAS sektorā  – AS “Air Baltic Corporation”
TOP darba devējs 2019 TIRDZNIECĪBAS sektorā –  SIA “Circle K Latvia”
TOP darba devējs 2019 IT un TELEKOMUNIKĀCIJU sektorā – SIA “Latvijas Mobilais telefons”
TOP darba devējs 2019 RAŽOŠANAS sektorā – AS “Latvenergo”
TOP darba devējs 2019 SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS sektorā – AS “LIDO”

Populārākie darba devēji reģionos:
Kurzemē  – SIA “”Ventspils nafta” termināls”
Vidzemē – AS “Cēsu alus”
Latgalē –  AS “Latvijas maiznieks”
Zemgalē –  AS “VIRŠI-A”.

Jau ceturto gadu „TOP darba devējs“ apbalvošanas ceremonija noritēja pie iepriekšējā gada viena no Latvijā augstāk novērtētākā darba devēja. Šajā gadā viesus un labāko darbavietu pārstāvjus uzņēma AS „Swedbank“. Pasākuma laikā tika ne tikai apbalvoti aizvadītā gada novērtētākie darba devēji, bet arī akcentēta ilgtspējas attīstība personāla vadībā.

Aptauju “TOP darba devējs” jau devīto gadu pēc kārtas veica vadošais interneta personāla atlases uzņēmums “CV-Online Latvia”. Aptaujā “TOP darba devējs 2019” no pērnā gada 2. decembra līdz 26. janvārim piedalījās 11 369 respondentu no visas Latvijas. Vairāk ar aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties interneta vietnē www.topdarbadevejs.lv.