Ja Jūsu uzņēmumā ir aktuālas vakances, kurām aicināti pieteikties arī Ukrainas pilsoņi, kuri šobrīd ir darba meklējumos, tad portālā “Visidarbi.lv” šādu vakanci ir iespējams īpaši izcelt. Izvēloties šo opciju, pie darba sludinājuma būs redzama piespraude “Приймаємо українців” ar Ukrainas karodziņu, kas nozīmē, ka konkrētajai vakancei aicināti pieteikties ne tikai vietējie darba meklētāji, bet arī ukraiņi. Tāpat visas aktuālās vakances, kas atzīmētas, kā ukraiņiem piemērotas, tiek apkopotas atsevišķā sadaļā “Приймаємо українців”.

Ja Jūs kā darba devējs esat gatavs nodarbināt ne tikai vietējos darba meklētājus, bet arī ukraiņus, tad pims publicējat aktuālo vakanci darba sludinājumu portālā būtu jāņem vērā sekojošais:

  • Pievērsiet uzmanību darba sludinājuma valodai. Ņemiet vērā, ka ukraiņu darba meklētāji savu potenciālo darbavietu var mēģināt meklēt patstāvīgi. Tāpēc būtu ieteicams padomāt, vai konkrētā vakance un tās saturs ukraiņiem būs saprotams. Ja plānojat vakanci publicēt tikai latviešu valodā, tad apsveriet iespēju šo sludinājumu ievietot teksta veidā. Šādi darba meklētājam, kurš nepārvalda latviešu valodu, būs iespēja pašam pārtulkot konkrētās vakances saturu sev saprotamā valodā, izmantojot online vidē atrodamos rīkus. Ja ir tāda iespēja, tad darba sludinājumu būtu ieteicams publicēt kādā no svešvalodām, kas ukraiņiem varētu būs saprotama, piemēram, angļu vai ukraiņu valodā.
  • Īpašu uzmanību pievērsiet prasībām, kas tiek izvirzītas kandidātam. Objektīvi izvērtējiet, vai konkrētās prasības, kuras kā darba devējs esat norādījis darba sludinājumā, būtu korekti attiecināmas tieši uz ukraiņu darba meklētājiem. Tas attiecas, piemēram, uz valodas zināšanām. Ja darba sludinājumā, būsiet norādījuši, ka nepieciešamas obligātas latviešu valodas zināšanas, tad, visticamāk, ukraiņu darba meklētāji, kuriem šo zināšanu nav, uz konkrēto vakanci nekandidēs. Ja izvēlaties darba sludinājumu atzīmēt, kā arī ukraiņiem piemērotu, tad pārliecinieties, ka tajā norādītā informācija par nepieciešamajām prasmēm korekta attiecībā uz ukraiņu darba meklētājiem.
  • Padomājiet, vai ir kādi papildu labumi, ko esat gatavi piedāvāt. Papildus ierastajām lietām, kas tiek piedāvāta vietējiem darba meklētājiem (piemēram, veselības apdrošināšana), iespējams, ir vēl kas tāds, ko Jūs kā darba devējs esat gatavs nodrošināt ukraiņu darba ņēmējiem, ja tas būtu nepieciešams (piemēram, atbalsts pastāvīgas dzīvesvietas atrašanā, nodrošināta bērnu istaba gadījumā, ja ir tāda vajadzība utt.). Ja Jūs plānojat pielikt papildu pūles tam, lai darba ņēmējs no Ukrainas varētu šeit droši uzsākt savas darba gaitas, noteikti izceliet šo informāciju.

 

#StandWithUkraine