Saņemot uzaicinājumu uz darba interviju, vajadzētu tam pieiet nopietni. Apdomā, ko vilksi mugurā, kādus jautājumus uzdosi un kā līdz intervijas vietai nokļūsi. Vēl svarīgi ir saprast, ko uz darba interviju ņemt līdzi un ko neņemt.

Kontaktinformācija

Pat nedomā iziet no mājas, ja līdzi neesi paņēmis precīzu uzņēmuma adresi un intervētāja kontaktus. Ideālā gadījumā pirms došanās uz interviju, apskaties maršrutu, pa kuru nokļūsi uz interviju, apzini autostāvvietu iespējas, ja brauksi ar mašīnu. Tāpat līdzi paņem personu apliecinošu dokumentu. Tas var noderēt gadījumā, kad nepieciešams apliecināt savu identitāti, viesojoties uzņēmuma ēkā. 

Pildspalva un klade

Nereti kandidāti mēdz jautāt par nepieciešamību paņemt līdzi datoru uz interviju. Ja Tev nav ieplānots rādīt kādu prezentāciju vai darbus, tad datoru nav nepieciešams ņemt līdzi. Tomēr pildspalva (kvalitatīva un nenobružāta) un pierakstu klade gan var noderēt. Bieži vien intervijas laikā uzrodas informācija, ko nepieciešams pierakstīt, tāpēc šādā brīdi būtu labi, ja Tev nebūtu jājautā pēc pierakstu lapas intervētājam.

Savu CV

Pat, ja esi pārliecināts, ka intervētājs jau būs parūpējies par Tava CV izdrukāšanu, tāpat nodrošinies ar pāris liekām kopijām. Tās var noderēt ne tikai gadījumā, kad intervijā piedalās vēl kāds, bet arī kā materiāls Tev, uz kuru atsaukties.

Atkarībā no amata, uz kuru kandidē, parūpējies, lai Tev līdzi ir arī Tavs portfolio vai citi materiāli, kas var būt noderīgi.

Lietas ārkārtas gadījumiem

Dzīvē gadās visādi. Arī, ja esi pilnīgi pārliecināts, ka nekas ārkārtējs nevar atgadīties, labāk ir nodrošināties. Piemēram, dāmām noderēs lieks zeķubikšu pāris, gadījumā, ja esošās saplīst. Līdzi var paņemt arī telefona lādētāju/powerbanku, kas noderēs, ja telefons būs izlādējies, bet būs nepieciešams sazināties ar intervētāju. Savukārt karstās vasaras dienās, somā līdzi var ielikt arī dezodorantu. Un par sliktu nenāks, ja pie rokas būs arī kaut kas elpas atsvaidzināšanai. 

Sagatavoti jautājumi

Pirms intervijas noteikti ir vērts apdomāt kādus jautājumus Tu varētu intervētājam uzdot. Ja nepieciešams – sagatavotos jautājumus vari uzrakstīt uz papīra lapas un brīdī, kad intervētājs aicinās uzdot tos, lapa lieliski noderēs, lai ieskatītos jautājumos un par kādu neaizmirstu.

Ko neņemt līdzi?

  • Līdzņemamo krūzi, kur iekšā ir tēja vai kafija.
  • Telefonu, kuram nav izslēgta skaņa un noņemts vibrējošais signāls.
  • Pārāk stipras smaržas, ar kurām esi iesmaržojies. Vai vēl sliktāk – aromātu, kas vēsta, ka tikko esi smēķējis.
  • Maisu, kas vēsta, ka tikko esi bijis iepirkties vai čemodānu, kas vēsta, ka uzreiz dosies prom.
  • Vecākus vai draugus. Uz interviju ierodies viens!