CV ir līdzeklis, ar kuru darba devējam parādīt savu ieinteresētību un atbilstību pozīcijai. Tomēr daļa CV neizceļas citu vidū un nepiesaista darba devēja un/vai personāla atlases speciālista uzmanību. Tāpēc esam apkopojuši 4 lietas, kuras ir vērts ņemt vērā, veidojot CV.

Noformējums

Nereti tieši CV vizuālais izskats ir tas, kas nosaka to vai darba devējs rūpīgāk tajā ieskatīsies. Nav nepieciešams uzreiz nolīgt grafisko dizaineri, bet piedomāt par CV izskatu gan. Parūpējies, lai CV ir viegli uztverams, ir izmantoti atbilstoši un profesionāli fonti un informācija CV ir strukturēta. CV ir jāizskatās pietiekami vienkāršam un nepārspīlētam, bet rūpīgi izstrādātam. 

Patiesas prasmes

Esi drošs, ka savā CV akcentē atbilstošākās un piemērotākās prasmes un īpašības konkrētajai pozīcijai. Atlases procesa veicējs var Tavu CV pārlasīt ātri, tāpēc atbilstoša informācija palielinās iespējas, ka pie tā viņš pakavēsies ilgāk. Atbilstošas prasmes ir tādas, kas tiešā veidā palīdzēs veikt darba pienākumus un var uzlabot Tavas izredzes tikt pieņemtam darbā. Tomēr paturi prātā, ka prasmēm un īpašībām ir jābūt patiesām, nevis izdomātām, jo meli ātri tāpat atklāsies. 

Iepriekšējā nodarbinātība

Vēl viena lieta, ko darba devējs ņem vērā, ir Tava iepriekšējā darba pieredze. Galvenās lietas, kas tiek ņemtas vērā:

  • Pieredze nozarē - cik ilgi darbojies konkrētajā nozarē?
  • Konsekvence - cik bieži esi mainījis darba devējus un cik ilgi vidēji pavadi vienā darbavietā?
  • Pārtraukumi - vai ir bijušas lielas bezdarba pauzes un kādi ir bijuši iemesli?

Šī informācija atlases speciālistam/darba devējam sniedz ieskatu par Tavu pieredzi un attieksmi kā darbiniekam. Nereti atlases speciālisti vilcinās uzaicināt kādu uz darba interviju, jo viņš bieži ir mainījis darbu vai ilgstoši ir bezdarbnieks. 

Profesionālisms 

Ja ir acīmredzams, ka Tu nepieliec pūliņus pie sava CV, tad darba devējs var pieņemt, ka Tu neveltīsi pietiekamas pūles arī darbam. Tāpēc ir svarīgi pievērst īpašu uzmanību detaļām. Esi rūpīgs attiecībā uz CV formatēšanu un gramatiku tajā.
Vairāk par to, ko nevajadzētu iekļaut savā CV, uzzini šeit