Jaunākie grozījumi Darba likumā nosaka, ka turpmāk darba sludinājumos jānorāda attiecīgā amata darba algas kopējās mēneša vai gada summas bruto vai paredzēto stundas tarifa likmes samaksas amplitūda.1
Nav šaubu, ka tieši atalgojums ir lielākais motivators un kritērijs darba ņēmējiem, meklējot jaunu darbu. Atalgojuma norādīšana darba sludinājumā arī paātrina atlases procesu, kā arī sniedz vēl citas priekšrocības.

Labākas iespējas uzrunāt kandidātus
Reti kurš vēlas pamest esošo darbu, lai pelnītu tikpat. Norādīts atalgojums palīdz darba ņēmējiem labāk izprast konkrēto piedāvājumu. Ja atalgojums atbilst darba meklētāja gaidām, tad, ļoti iespējams, drīz sekos arī pieteikums pozīcijai. Norādot atalgojumu, samazinās arī to kandidātu skaits, kas vēlāk tiktu atsijāti tieši atalgojuma prasību dēļ. 

Aiztaupīts neveiklais jautājums
Jautājums par atalgojumu darba intervijā ir kā pokera spēlēšana – neviens nevēlas pirmais atklāt savas kārtis. Ja sludinājumā atalgojums ir bijis norādīts un kandidāts ir atnācis uz interviju, visticamāk, abas puses piekrīt samaksas nosacījumiem, tādējādi arī jautājums par algu vairs nesagādā mulsuma pilnus brīžus. 

Caurspīdīgums
Ļoti iespējams, arī pēc grozījumu stāšanās spēkā, būs uzņēmumi, kuri nevēlēsies norādīt atalgojumu darba sludinājumā. Tomēr jāatgādina, ka uzņēmuma spēja atklāt atalgojumu potenciālajam kandidātam ir svarīga. Citādi darba ņēmējs var sākt apšaubīt uzņēmuma godīgumu. Uzņēmuma spēja būt pēc iespējas atklātākam, rada gan uzticību, gan ceļ reputāciju darba meklētāja acīs. 

1Likumi.lv