Atlaišana nav nekas patīkams un sagādā emocionālu pārdzīvojumu gandrīz ikvienam. Tomēr tas nav pasaules gals. Meklējot jaunu darbu un tiekoties ar potenciālo darba devēju, ņem vērā pāris ieteikumus, kas sarunu par atlaišanu padarīs vieglāku. 

Patiesība

Nav viegli citiem skaidrot atlaišanas iemeslus. Šādā brīdi ir svarīgi atcerēties, ka melošana par labu noteikti nenāks. Esi godīgs un izstāsti patiesos atlaišanas iemeslus. Nepiepušķo, nepārspīlē un izmisīgi neattaisnojies. Tā vietā centies sniegt intervētājam vienkāršu izskaidrojumu. 

Esi lakonisks 

Būt patiesam, nenozīmē arī izplūst garās runās un enerģiski taisnoties. Pirms došanās uz interviju, rūpīgi apdomā savu atbildi, jo intervētājs var uzdot jautājumu par šo tēmu. Centies izskaidrot atlaišanas iemeslus pāris teikumos, nekoncentrējoties uz attaisnošanos. Tikai tad, ja intervētājs vēlas, lai pastāsti vairāk – tad arī sniedz izvērstāku atbildi. 

Mācies no kļūdām 

Atlaišanai noteikti, ka bija kāds iemesls. Uzņemies par to atbildību un parādi, ka esi gatavs mācīties no pieļautajām kļūdām. Stāstam gan vienmēr ir divas puses, bet, ja apzinies, ka lielu daļu atbildības par atlaišanu vari uzņemties tieši Tu, tad dari visu, lai parādītu, ka šādas kļūdas vairs nepieļausi. Ja Tev karjera patiešām ir svarīga, iespējams, vari ar intervētāju pārrunāt, ko no notikušā esi iemācījies. 

Nekritizē 

Viss sliktākais, ko vari darīt darba intervijā – sākt vainot savu priekšnieku, nomelnot uzņēmumu un novelt vainu uz visiem citiem. Esi pārliecināts par sevi un parādi, ka esi ticis pāri atlaišanas gadījumam. Mēģinot sevi padarīt nevainīgu uz citu rēķina, vairosi tikai negatīvāku priekšstatu par sevi potenciālā darba devēja acīs. 

Uzlabo savu CV 

Ja iepriekš, iespējams, savam CV nepievērsi lielu uzmanību, jo darbu atrast bija samērā viegli, tad tagad ir pienācis laiks, lai to pilnveidotu. Koncentrējies uz pieredzi pirms atlaišanas. Parādi darba devējam savas profesionālās īpašības un paveiktos darbus. Patiesi vērtīgus darbiniekus darba devējs pratīs novērtēt, neskatoties uz to, ka reiz tiki atlaists.